Vores kaffekvaliteter

Specialty, PREMIUM & Sustainable

Vi ønsker at være fuldstændig transparent i forhold til kaffebønnerne, der kommer i koppen efter brygning. Derfor har vi valgt at graduere vores kaffer i tre kvaliteter, som vises på alle vores kaffer. 

Specialty

Specialtykafferne er farmens eller kooperativets topprodukt og derfor nichebaseret, hvilket også afspejles i priserne. Det ypperste kaffe, hvor udbuddet er begrænset. 

Premium

Premiumkafferne er typisk fra større farme eller kooperativer, hvor udbuddet er større end ved specialty kaffer, men stadig opfylder vores krav til smag, nuancer og sortering. 

Sustainable

Sustainablekafferne tilgodeser en bæredygtig forretningsmodel for farmene og kooperativerne, der ikke kompromitterer vores krav til smag og nuancer. Når vi køber større partier og kvaliteter fra vores producenter, sikrer vi indtjeningsgrundlaget, så de får midler til investeringer i forbedrede forhold.

Bedømmelse af kaffe
Gradueringsskalaen

Grundlæggende er graduering er et udtryk for kvalitet, der blandt andet måles på antallet af defekter der er i bønnerne ved indkøb hos farmene. Kort fortalt sker der ved alle kaffehøste en sortering af bønnerne, hvor ensartethed og massefylde er afgørende parametre for kvaliteter.  

Det oversættes internationalt på en skala fra 1 til 5, hvor 1 er den fineste sortering og 5 er laveste sorteringsgrad. Vi har i modsætning til konventionelle risterier valgt kun at arbejde med graduerede kaffer mellem kvalitet 1 og 3. Det har vi gjort, fordi vi står på mål for indhold og selv finder nydelse i at drikke en kop kaffe i disse kvalitetsniveauer.

Konkurrencedygtigt
Kaffe for alle

Valget med forskellige kvaliteter er alene truffet ud fra et ønske om at servere den bedst mulige kop kaffe, og fortsat kunne gøre det til en pris, hvor den friskristede kaffe hos os, prismæssigt er konkurrencedygtig med supermarkedskaffe. Så selvom sustainable-kafferne er i vores laveste prisklasse, er de fremstillet af 100% arabica, som ikke kompromitterer vores krav til smag og nuancer. God kaffe skal være for alle!

Bibeholdelse af kvalitet
Selve ristningen

Vi arbejder ikke med mørkere ristninger, da det ændrer de naturlige smage i kaffen fuldstændigt eller at smagen forsvinder helt og holdent. Nuancerne bliver simpelthen overdøvet af ristningen, som ofte er tilfældet med undermålig kaffe.

Vi rister maksimalt vores bønner som mellemristet, så kaffen bibeholder smagsnuancerne fra bønnesort og forarbejdningsmetode. Her kan vi anderkende kaffebøndernes hårde arbejde i, at sortere kaffen på kvaliteten, og skabe et kvalitetsprodukt vi alle kan være stolte af.