Bæredygtighed

Vores bæredygtige kaffeinitiativer

Vi stræber efter at sikre en bæredygtig fremtid for kaffebønder, kunder og planeten gennem gennemsigtighed og en konstant fokus på innovation og forbedringer

Sourcing af kaffebønner 
Direkte Handel

Vi tilstræber direkte handel med samarbejdsfarme, som tilgodeser alle involverede fra kaffebonden til jer som forbrugere. Gennem vores sourcing af kaffe, indgår vi samarbejder med farme eller kooperativer, der opnår tidlig sikkerhed for afsætning af deres kaffebønner. Vi anvender kontraktuel binding for kaffe, så producenterne kender deres indtægter uden fordyrende mellemled, og derved kan planlægge og investere i fremtiden.  

Vi ønsker tilsvarende at der er en direkte logistikaftale med producenten, men hvor det ikke er muligt, samarbejder vi med en international transportør i fragt og leverance af kaffebønner til vores risteri.

kvalitet & økologiomstilling
Certificeringer

Det tager ofte flere år for producenterne at skifte deres produktion fra konventionel til økologisk, og dette er såvel en investerings- og procestung opgave. Derfor tilbyder vores producenter at afsætte såvel økologisk som konventionel kaffe til os, så vi kan bidrage til yderligere økologiomstilling og samtidig kan garantere den højeste kvalitet. 

Det er vigtigt at huske, at det økologiske mærke kun sikrer, at kaffen er produceret, forarbejdet og håndteret i overensstemmelse med visse standarder. Det er ikke et kvalitetsstempel, og som en kvalitetsfokuseret importør skal vi først og fremmest have fokus på topkvaliteten.

 

produktionstiltag
Ristere med lav emission

Vi har investeret i topmoderne produktionsanlæg, som er energieffektive med tilpasninger, som minimerer udledningen af CO2.

Vores 70 kilo Loring rister reducerer gasforbruget med op til 80% sammenholdt med en traditionel rister. Den er udstyret med en varmecirkulation, som optimerer gasforbruget og en cyklon, der eliminerer røg- og støvpartikler, som opsamles og derved kan anvendes til andre formål.

Vores 25 kilo rister er ligeledes udstyret med en afterburner, som brænder overskudspartikler efter ristningen, og derved reducerer CO2 udledningen.

Tiltag mod emballagespild
Cirkulær levering

Vi er stolte over, at kunne tilbyde vores erhverskunder at få kaffe leveret i vores UV-resistente og lufttætte bøtter, således at kaffekvaliteten bibeholdes, og samtidig nedbringe emballageforbrug og spild.

Bøtterne har en levetid på +100 leveringer, hvilket reducerer det samlede emballageforbrug med op til 85%.

Det næstbedste alternativ
Kaffeposer & RE-ZIP

Vores kaffeposer er udvalgt på baggrund af kvalitet, evnen til at bibeholde holdbarheden længst muligt samt at de er genanvendelige til plast, da de er lavet af 100% PE plast uden aluminium. Vi arbejder kontinuerligt med vores poser og øvrige emballageformer for målsætning om mindst mulig CO2 aftryk.

Du kan også vælge at få din kaffe leveret i en genanvendelig papkasse, ved at tilvælge løsningen "RE-ZIP" for levering - vi takker for dit grønne valg med en 15% voucher, når du returnerer din RE-ZIP.